Γυρνώντας από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε
για τη συγκέντρωση και την αποστολή βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες
που παραδόθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα
28/29-10-2007.

Το Σάββατο 27-10-2007 στην πλατεία του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι,
συγκεντρώθηκαν περίπου
4000 τίτλοι βιβλίων
Σε συνεργασία με την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών της Ηλείας, Κυριακή και Δευτέρα παραδόθηκαν βιβλία σε 25 σχολεία ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια ).
Επίσης μοιράστηκαν
310 τίτλοι βιβλίων κυρίως ξενόγλωσσων στους ίδιους τους μαθητές σε οικισμούς όπως ο Αμπελώνας, ο Ελαιώνας, η Οινόη, το Σιμόπουλο, η Εφύρα, η Κουτσοχέρα, το Μουζάκι, το Γούμερο, η Σαλμώνη κ.τ.λ. Επίσης παραδόθηκαν 124 τίτλοι για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.     

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν προσφέροντας βιβλία από τις προσωπικές βιβλιοθήκες αλλά και  καινούργιους τίτλους.

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους νέους, τα μικρά παιδιά αλλά και τους γονείς τους που όχι μόνο έδιναν τα βιβλία τους αλλά και βοηθούσαν στη διαλογή και τη συσκευασίαΕυχαριστούμε τους  εκδοτικούς οίκους, Άγκυρα, Μυτακίδη, Road, Πάπυρος, Παριζιάνου, Μιχάλης Τουμπής Α.Ε., τον ορειβατικό σύλλογο Αχαρνών και τη δημοτική βιβλιοθήκη της Αθήνας που προσέφεραν εκατοντάδες τίτλους, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες που αγκάλιασαν την προσπάθεια   καθώς  τον Δήμαρχο Περιστερίου και τους ιερείς  του Αγίου Αντωνίου για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν. Μια ξεχωριστή αναφορά στον κ. Μιχάλη, ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας, που  με δικά του έξοδα μετέφερε τα βιβλία, και μαζί  τα παραδώσαμε στα σχολεία της περιοχής. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε τους bloggers και τα παιδιά του διαδικτύου που από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας ανέλαβαν να την προωθήσουν σε όλον τον  κόσμο του internet.

Κλείνοντας να δώσουμε και μια νότα αισιοδοξίας παρόλο που τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα στην περιοχή.

Η φύση με γοργούς ρυθμούς προσπαθεί να ξαναδημιουργήσει
ότι κατέστρεψαν οι άνθρωποι
και έτσι έχουν αρχίσει ήδη  λιβάδια και λουλούδια να ανθίζουν
και τα δέντρα πετάνε ήδη καινούργιους βλαστούς.

 η ανακοίνωση για τους Έλληνες Ενεργούς Πολίτες

Στάθης Διομήδης   τηλ. 6972259600    email: stathisd@otenet.gr

.

Advertisements